Kindermiddagen tekenen in maart

Kinderen en school. Wat is nou het beste voor welk kind? Jan Amos Comenius, 17e eeuws pedagoog en onderwijshervormer, had daar duidelijke ideeën over. Hij vond dat onderwijs moet aansluiten bij het kind. Kinderen zouden kennis moeten maken met de werkelijkheid, in plaats van rijtjes uit hun hoofd te leren. Zelf zien, zelf doen en dan volgt zelf begrijpen haast vanzelf. Hoe ervaren kinderen van nu hun school? Welke beelden hebben zij daar letterlijk en figuurlijk bij? De internationale tentoonstelling School! Kunst uit de klas: Comenius en onderwijs door kinderogen geeft een opmerkelijk inzicht in de talenten van kinderen en hun kijk op het schoolleven. Het bestaat uit een selectie kindertekeningen uit alle delen van de wereld, georganiseerd door het Tsjechisch herinneringscentrum Lidice, aangevuld met kunstwerken van kinderen tussen 6-16 uit Noord-Holland en Utrecht.

Elke woensdagmiddag in maart kunnen kinderen met een Museumkidskaart in het Comenius Museum in Naarden zelf komen tekenen. Van 13-16 uur liggen tekenspullen klaar en er zijn mensen van de werkgroep educatie om ze te begeleiden.

Toegang met Museumkidskaart.
Aanmelden: via contact of via 035-6943045 (di-zo van 12.00-17.00 uur).